Dengang Maja fik kolik

 

 

Det er ved at være flere år siden, at min egen Maja stoppede med at have kolik. Havde hun det stadig, havde jeg aldrig fået lavet denne hjemmeside. For hold nu op, man er smadret. I de fire måneder, hvor kolikken for alvor raserede, kunne hverken min kæreste eller jeg tænke én eneste sammenhængende tanke – måske lige ud over, at det godt nok var heldigt, at Maja var vores barn nummer to. Havde hun været den første, havde vi næppe turdet få flere.

Majas kolik startede, da hun var tre uger, og fortsatte som nævnt frem til hun var et sted mellem fire og fem måneder gammel. Til at begynde med var det mest sidst på eftermiddagen og frem til 23-tiden, hun græd, men efterhånden spredte det sig ud over det meste af dagen og natten, og det var SÅ frustrerende. Man stod jo bare der og kiggede på det stakkels barn og kunne intet gøre. Det var frygteligt! Og samtidig med at man havde så ondt af den lille stakkel, så var ens hjerne ved at eksplodere. Det var som at være et omvandrende nervesammenbrud. Den mindste lyd fra lillepigen, og skuldrene fløj helt op om ørerne. – Og dertil var der selvfølgelig den løbende dårlige samvittighed over ikke at have overskud nok til også at tage sig af den store. Følte vi.

Men vi klarede det. Det gør man jo altid. En dag stopper kolikken og man kan se det skønne barn, man har fået, og for alvor begynde at nyde tiden sammen med det. Tiden efter kolikken kan selvfølgelig også byde på sine problemer, men det værste er helt sikkert overstået. Så der er noget at glæde sig til!

Mens det hele stod på var jeg tit på nettet i de ledige stunder for at læse mig frem til, hvad vi kunne gøre for at hjælpe vores lille pige. Men overskuddet var minimalt, så det var dybt frustrerende at skulle sidde og klikke sig rundt på jeg ved ikke hvor mange hjemmesider og debatter for at finde svar og nye anbefalinger.

Det er derfor, jeg nu har lavet koliknet.dk

Her samler jeg den nyeste viden om kolik. Du kan læse om de forskellige behandlingsformer, og høre om de har virket for andre – eller komme med din egen anmeldelse. Du kan skrige dine frustrationer ud i debatten eller du kan stille og roligt snakke din situation igennem med andre, som oplever det samme. Du kan få svar på de mest typiske spørgsmål om kolik, og du kan læse artikler om hvordan andre er kommet igennem livet med kolik. Og med tiden vil der selvfølgelig komme meget mere til…

Koliknet.dk er med andre ord et netværk for os, der er – eller har været – kolikramte. Os, der ved, hvad det vil sige…

Velkommen til!


Leave a comment

Your email address will not be published.

*