Kolik: Lad kiropraktoren kigge på leddene

En af de ting, der ofte bliver anbefalet i forbindelse med kolik, er kiropraktik. Men hvorfor egentlig det? Hvad er det, en kiropraktiker kan hjælp dit barn med?

For en kiropraktiker handler det hele om kroppens led og muskler. Og måske er det også det, kolik – i hvert fald i nogle tilfælde – handler om. Vi gik selv hos en kiropraktiker med vores datter, som jo havde kolik, og ifølge kiropraktikeren var der et led i hendes rygsøjle, der havde forskubbet sig lidt; formodentlig under fødslen.

Vi gik til behandling hos hende en gang hver 14 dag, i en periode på omkring to måneder. En behandling gik ud på, at hun trykkede let ned langs Majas rygsøjle og på den måde ligesom ”satte” leddene på plads igen. Herefter drejede hun hendes hoved til først højre og så venstre, så der kom et lille knæk – lidt ligesom hvis man selv knækker fingre. Det lyder måske dramatisk, men det var det slet ikke. Det hele føltes meget blidt og kompetent.

Om det så virkede er en anden sag. Vi syntes til at begynde med, at der var noget bedring – og det er også det, de fleste kiropraktiker lover. Det er sjældent, de garanterer fuld helbredelse. Men så var det som om, at det hele gik lidt i sig selv, og kolikken kom tilbage med fulde drøn igen. Men det skal så også siges, at vores forløb blev afbrudt af, at kiropraktoren blev langtidssygemeldt, og vi derfor måtte skifte behandler undervejs. Det kan jo have påvirket resultatet.

Prisen lå på omkring 400 kr. for det første besøg, og derefter lidt mindre pr. gang. Til gengæld er der tilskud fra sygeforsikringen Danmark, hvis man er medlem af den.

Foto: 123rf.com
****


Leave a comment

Your email address will not be published.

*