Kamille giver dit barn ro ved kolik

Det kan godt være, det ikke hjælper på kolikken, men det kan give en velfortjent pause. – Til både forældre og børn.

Et af de mere harmløse – og stort set gratis – gode råd, som man ofte får, når man har et uroligt barn, er ”prøv med kamillete”. Og det ér faktisk et godt råd; også når det handler om kolik. Det var i hvert fald vores oplevelse. Kamillen beroliger, og især de første par gange, du giver det til dit barn, kan det rent faktisk hjælpe med at berolige det lidt.

Sukkervand og kamillete mod kolik
En anden variant er sukkervand. Kog noget vand, bland godt med sukker idet, køl det ned og giv det så til barnet i en sutteflaske. Sukkerblandingen – og brug endelig rigeligt sukker – virker smertestillende og kan samtidig hjælpe med at berolige maven, så afføringen glider lidt nemmere igennem systemet.

Som jeg har nævnt et andet sted på siden, så lavede vi en kombi-løsning: Kamillete med masser af sukker, og det gav os faktisk en del rolige pauser hist og pist. Så min personlige oplevelser er, at det kan være en god hjælp. Vær dog opmærksom på, at de officielle anvisninger går på forholdsvis små mængder kamille og sukker, da sukkeret kan gå ind og skade tænderne, selvom de endnu ikke er vokset ud – men dér tog vi altså chancen og hældte en hel del mere i af begge dele.

Både kamillete, sukkervand og kombinationen kan holde sig i et døgns tid i køleskabet. Så kan du tage, hvad du skal bruge, lune det i mikroovn eller vandbad og så give det til den lille med en sutteflaske. Husk at tjekke temperaturen, inden du giver det til dit barn!

Vær dog opmærksom på, at sukkervandet kan tage noget af appetitten, så brug det maks. et par gange i døgnet og vær opmærksom på, at dit barn stadig spiser fornuftigt.

Foto: 123rf.com

Leave a comment

Your email address will not be published.

*