Kolik: Har din baby luft i maven?

 

Der er som tidligere nævnt ingen, der helt ved, hvad kolik skyldes – men der er rigtig mange ting, som kan få dit barn til at græde. En af dem er luft i maven. Måske disse øvelser kan hjælpe DIN baby?

 

Hvis du har på fornemmelsen, at dit barn kæmper med luft i maven, og at det er dét, som er årsagen til at han/hun græder så meget, så kan du prøve at se, om ikke det hjælper med disse øvelser:

 

Hvis dit barn bliver ammet, så husk at barnets næse skal være fri, mens det spiser, Prøv også at placere din brystvorte dybt i barnets mund, så det ikke suger for meget luft ind gennem munden.

Hvis du giver sutteflaske, så sørg for at det er en sutteflaske med ventil, idet ventilen sikrer, at barnet ikke sluger luft.

Giv barnet flere mindre portioner at spise. Hvis det bliver for sultent og kaster sig over måltidet, er der større risiko for at få for meget luft med ned.

Sørg altid for at barnet bøvser godt af efter et måltid. Og husk – det kan godt tage lang tid, før bøvsen kommer.

1. Hvis dit barn bliver ammet, så husk at barnets næse skal være fri, mens det spiser, Prøv også at placere din brystvorte dybt i barnets mund, så det ikke suger for meget luft ind gennem munden.

2. Hvis du giver sutteflaske, så sørg for at det er en sutteflaske med ventil, idet ventilen sikrer, at barnet ikke sluger luft.

3. Giv barnet flere mindre portioner at spise. Hvis det bliver for sultent og kaster sig over måltidet, er der større risiko for at få for meget luft med ned.

4. Sørg altid for at barnet bøvser godt af efter et måltid. Og husk – det kan godt tage lang tid, før bøvsen kommer.

5. Massér barnets mave. Brug lidt massageolie og brug 2-3 fingre til forsigtigt at massere i cirkler rundt om navnlen i urets retning. Det er nemlig den vej, maden og luften bevæger sig gennem tarmsystemet, og massagen kan hjælpe det lidt på vej. Tag også gerne fat i dit barns ben, og lav små cykle-bevægelsers med dem.

Du kan få flere råd samt læse hele artiklen på Barneguiden.dk

Foto: Foto: Lev Dolgatshjov, 123rf.com 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*